Nyt näyttää pahasti siltä, että unelmastani tulee totta.  Taiteen perusopetus on käytännössä jo suoritettu ja työväenopiston kurssit rupeavat kolmen vuoden pakertamisen jälkeen toistamaan itseään.  Tuntuu, ettei joka vuosi halua aloittaa alkeista.

Niinpä olen yrittänyt löytää näin ikäihmiselle sopivaa taidekoulutusta, joka johtaisi parhaassa tapauksessa ammattiin.  Vapaa taidekoulu oli ykkösvaihtoehtoni, mutta se halusi oppilaiksi nuoria kokeilijoita eikä se päiväkouluna olisi ollutkaan minua varten.  Niinpä jatkoin etsimistä ja löysin lähes sattumalta erään sanomalehtiartikkelin innoittamana yksityisen taidekoulu Alfa-Artin, joka sijaitsee Arabianrannassa Helsingissä. 

Kun selasin koulun nettisivuja, monimuoto-opetus kolahti.  Se tarkoittaa kolmevuotista kuvataiteilijan ammattikoulutusta 120 opintoviikon verran.  Viikoittain on kaksi maalausiltaa, elävänmallin piirustusta ja öljyvärimaalausta.  Lähiopetusjaksoja on syyslukukaudella neljä ja keväällä viisi.  Suurin osa harjoituksista tehdään kotona ja opettajat antavat palautetta lähijaksoilla. Valinnaisia kursseja saa ottaa oman kiinnostuksen mukaan.

Kaiken tämän luettuani en miettinyt enää, vaan laitoin saman tien hakemuksen vetämään.  Jo seuraavana päivänä puhelin soi ja minut kutsuttiin koululle haastatteluun.  Rupattelin toista tuntia Maarit-opettajan kanssa, joka katsasti näytteille tuomani maalaukset ja tenttasi motivaatiotani sekä halukkuuttani heittäytyä uusiin haasteisiin.  Ilmeisesti olin riittävän vakuuttava, sillä keskustelun päätteeksi hän toivotti saman tien minut tervetulleeksi kouluun!

Aloitan elokuussa ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, elokuussa 2014 kilistämme valmistumistani kuvataiteilijaksi.  Olin haastattelun jälkeen aivan pyörällä päästäni ja liitelin pilvissä.  Jussi kommentoi uutta uraani, että tämän jälkeen hän lepää laakereilla ja ilmoittaa kaikille, että "artisti maksaa"  Kirsi-opettajaltani sain kannustavan tekstiviestin, jossa hän toivotti "onnea elämänmittaiselle matkalle".

Kesäksi me noviisit saimme tehtäväksi tarkkailla luontoa ja tehdä havaintojen perusteella piirroksia luonnoskirjaan.  Lupasin olla tunnollinen oppilas.
Lena, onnellinen ikuinen opiskelija